Resibond

Bacup Sure Start Centre

The scheme for Bacup Sure Start Centre has brought national recognition with the winning of a Landscape Institute Award. The prestige of such an award is a true reflection of the dedication and commitment of all or staff on producing and maintaining a constantly high standard of craftsmanship.

The scheme called for the redevelopment of an existing courtyard to create an open space for the children to use for creative play. A coastal theme was designed by the architects to include many different textures, colours and sounds. The works involved the demolition and removal of existing structures and surfaces, construction of a block built and rendered sand castle and light house ,construction of raised timber sleeper beds with sensory planting, installation of a seating and sheltered area with canopy cover, installation of a timber galleon, laying both synthetic grass and wetpour safety surfacing, making good and rendering of existing courtyard walls and painting with murals together with the construction of an indoor soft play area.